22 Mart 2025 Deneme Sınavı

Kategori: Deneme Sınavları
Soru Sayısı: 43 Soru
Süre: 64.5 Dakika
Eklenme Tarihi: 22 Mart 2025
Kalan Süre
59
1)

Aşağıdakilerin hangisinde “basmak” sözcüğü “örtmek, bürümek” anlamında kullanılmıştır?

A) Ahmet on sekiz yaşına basmış, mert bir delikanlıydı.
B) Bastığın yerlerde güller açtı, sarıldı ayaklarına.
C) Yolun kenarındaki benzinlikte arabamın lastiğine hava bastım.
D) Motor çalıştıktan sonra debriyaja basmalısın.
E) Yollarını ot basmış, çamları saçaklarına el atmış bir köşke vardık.
2)

"Bu civarda bayan pantolon satan bir dükkân yok mu?" Bu cümledeki anlatım bozukluğu aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanmaktadır?

A) İyelik eki eksikliği
B) Anlamca çelişen sözcüklerin bir arada kullanılması
C) Çatı uyuşmazlığı
D) Gereksiz sözcük kullanımı
E) Özne eksikliği
3)

Lokantaya giden 12 kişilik bir grup arkadaş yemek yiyorlar. Hesabı ödemek için kasaya geldiklerinde herkesin eşit hesap ödemesi gerektiğini kendi aralarında konuşuyorlar. Ama 3 kişi yanlarında nakit para olmadığını ifade edip lokanta da kredi kartı geçmediğini bahane ederek hesap ödemiyorlar. Kalan kişiler ise ilk duruma göre 9’ar TL fazla hesap ödüyorlar. Buna göre ilk durumda kişi başı ödenmesi gereken hesap kaç TL’dir?

A) 27
B) 45
C) 36
D) 12
E) 18
4)

Milli Mücadele’nin hazırlık yıllarında yürütme görevini üstlenen kurum aşağıdakilerden hangisidir?

A) Felah-ı Vatan Grubu
B) Heyeti Vükela
C) Temsil Heyeti
D) Mebusan Meclisi
E) Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti
5)

I. Ordunun Sakarya’nın doğusuna çekilmesi II. 5 Ağustos 1921'de Başkomutanlık Yasası’nın çıkarılması III. Tekalif-i Milliye Emirleri’nin yayınlanması Yukarıdaki gelişmelerden hangileri doğrudan topyekün seferberliğe adım atıldığının kanıtı­dır?

A) Yalnız III
B) I ve III
C) Yalnız I
D) II ve III
E) I ve II
6)

Verilen ışık kaynaklarından hangisi diğerlerine göre farklıdır ?

A) Ateş böceği
B) Yıldız
C) Güneş
D) Floresan
E) Ay
7)

Bir okulda öğretmenler odasında oturan beş öğretmen arasında yaşlarıyla ilgili aşağıdaki gibi bir konuşma geçmiştir. • Tuğba, Ayşe’ye: “Ben senden 2 yaş büyüğüm.” • Ayşe, Selen’e: “Sen benden 3 yaş küçüksün.” • Hakan, Zeynep’e: “İkimiz aynı yaştayız.” • Selen, Hakan’a: “Sen benden 1 yaş büyüksün.” demiştir. Bu konuşmalar 2019 yılında gerçekleşmekte ve Hakan’ın doğum yılının 1990 olduğu bilinmektedir. Buna göre, öğretmenler odasına sonradan giren ve 1987 doğumlu olan Yılmaz Öğretmen’in hangisine söylediği doğrudur?

A) Yılmaz, bu beş kişiye: “Sizin yaş ortalamanız benim yaşımdan 2 eksiktir.” demiştir.
B) Yılmaz, Zeynep’e: “Sen benden 5 yaş küçüksün.” demiştir.
C) Yılmaz, Tuğba’ya: “Sen doğduğunda ben 1 yaşındaydım.” demiştir.
D) Yılmaz, Selen’e: “Ben senden 6 yaş büyüğüm.” demiştir.
E) Yılmaz, Ayşe’ye: “İkimiz arasındaki yaş farkı 3’tür.” demiştir.
8)

XX. yüzyılın hemen başında Uygurlardan kalma metinlerin elde edilmesi, bilim dünyasında yeni bir heyecan yaratmıştı. Rus ve Alman heyetleri, Doğu Türkistan'a düzenledikleri araştırma gezilerinden sonra Türk dilinin eşsiz yaratılarını istekle ve zahmetle gün ışığına çıkardılar. Bu, bilim dünyası için büyük bir keşif olmasının yanı sıra gerçekten paha biçilemez bir başarıydı. Bu parçada aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Belirtisiz isim tamlaması
B) Zarf-fiil
C) Hem niteleme hem belirtme sıfatı almış ad
D) İşaret zamiri
E) Tamlananı ortak isim tamlaması
9)

Türkiye’de toprak aşınması ve erozyon, tarımın önemli sorunlarındandır. Aşağıdakilerden hangisi bu sorunların büyümesine yol açan etmenlerden biri değildir?

A) Nadasın yaygın olması
B) Arazinin engebeli olması
C) Uzun boylu akarsuların bulunması
D) Yağış rejiminin düzensiz olması
E) Ormanın tahrip edilmiş olması
10)

Osmanlı Devleti’nde, sarraf geleneğinden bankacılığa kaçıncı yüzyıldan itibaren geçilmiştir?

A) 20.
B) 18.
C) 17.
D) 19.
E) 16.
11)

Aşağıdaki ülkelerden hangisi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyince alınan kararları veto edemez?

A) Çin
B) İngiltere
C) Rusya
D) Almanya
E) Fransa
12)

Seçebileceği birçok (I) bölüm olmasına rağmen bir hayli (II) düşündükten sonra mimarlık fakültesini tercih etmişti. Okurken derslerde zorlandığı için bir ara (III) bırakmayı düşünse de birden bire (IV) karar vermek istemediği için bu durumu zamana bıraktı. Bir süre sonra mimarlığın herhangi bir (V) bölüm gibi olmadığını, ilgi ve yetenek gerektirdiğini anladı. Bu parçada numaralanmış sözlerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) IV
B) II
C) III
D) I
E) V
13)

I. Çuvalları sıkarak birbirlerine bağlayın. II. Sana portakal sıkayım da iç. III. Yangını söndürmek için üç itfaiye aracı su sıkıyor. IV. Çocuğu bu kadar sıkmanıza gerek yok. V. Geçen akşam üç el kurşun sıktılar. “Sıkmak” sözcüğü yukarıdaki cümlelerin hangilerinde birbirine yakın anlamda kullanılmıştır?

A) IV. ve V.
B) II. ve III.
C) I. ve III.
D) I. ve II.
E) II. ve IV.
14)

Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde “kişilerin kendi ihtiyaçlarına daha çok önem ve öncelik verdiği” anlamı vardır?

A) Kedi, uzanamadığı ciğere pis der.
B) Aç aman bilmez, çocuk zaman bilmez.
C) Aç aslandan tok domuz yeğdir
D) Çıkmadık candan umut kesilmez.
E) Damlaya damlaya göl olur.
15)

Türk Medeni Kanunu’na göre, ölüm karinesi ka­rarını aşağıdakilerden hangisi vermeye yetkili­dir?

A) Tarafların başvurduğu yerdeki en büyük mülki amir
B) O yerin İdare Mahkemesi
C) O yerin Sulh Hukuk Mahkemesi
D) O yerin en büyük mülki amiri
E) Tarafların başvurduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi
16)

Sanatçının öteki kitaplarında psikoloji, kahramanların ruh hâlleri ve gündelik hayatın altında kalan asıl yaşam da hep özel bir yere sahip olmuştur. Bu cümlenin öznesinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Fiilimsi
B) İsim tamlaması
C) Bağlaç
D) Sıfat tamlaması
E) Zarf
17)

Aşağıda afetlerin insanlar ve çevre üzerindeki etkilerini artıran dört beşeri faaliyet verilmiştir.

• Eğimli ve karlı yamaçlarda, taşıtların titreşime neden olması

• Akarsu yataklarının yerleşmeye açılması

• Eğimli arazilerde bitki örtüsünün tahrip edilmesi

• Yerleşmelerin ova tabanı gibi zayıf zeminlere kurulması

Buna göre verilenler, aşağıdakilerden hangisinin zararlarının artmasında daha az etkilidir?

A) Erozyon
B) Sel ve taşkın
C) Deprem
D) Çığ
E) Tsunami
18)

Zaman zaman bazı hikâyeleri, diğerlerine göre daha çok severiz. Durup dururken neden bizi o kadar derinden etkilediklerini, içimizde uyuklayan hangi karanlığı aydınlattıklarını ya da ruhumuzun yırtılan yerlerini nasıl tamir ettiklerini hiç mi hiç bilemeyiz ama onları eşsiz bir hazine bulmuşçasına eşe dosta heyecanla anlatırız. Sadece anlatıp durmakla da kalmayız hatta herkes tarafından mutlaka okunmasını isteriz. Sonra gün gelir heyecanımız bir balon gibi birdenbire söner ve dilimize dolanan hikâyeleri de atarız zihnimizdeki hikâyeler mezarlığına. Hâlbuki onlar bizim gelip geçici yanımıza seslenen, kıymetini bilmediğimiz hikâyelerdir. Yani bizim bütün tellerimize değil de o an hangi telimiz gerginse sadece o telin en hassas noktasına dokunan hikâyelerdir. Bu parçada yazar “hikâyeler” ile ilgili aşağıdakilerin hangisinden yakınmaktadır?

A) Kişiliğimizi derinden etkilememesinden
B) İnsanı ruhsal bakımdan yeterince iyileştirememesinden
C) Herkeste aynı etkiyi bırakmamasından
D) Değerinin anlaşılamamasından
E) Yakınlarımızla paylaşılmamasından
19)

Ampulü icat eden Thomas Edison, "Evet, ben hayalimi dokuz yüz doksan dokuz başarısız deney­ den sonra, binincide gerçekleştirdim." demiştir. Edison'un bu sözü, onun hangi kişilik özelliği­ ne sahip olduğunu gösterir?

A) Sabırlı
B) Yardımsever
C) Hoşgörülü
D) Saygılı
E) Dürüst
20)

İnternet ellinci yaşına girdi. Hiçbir teknoloji bunca kısa zamanda böylesi dönüşmedi. Üstelik teknolojinin kendi kendini dönüştürmeye bu kadar yaklaştığı başka bir alan da görülmedi. Sadece son on beş yılda internetin kendi kendini yeniden icat ederek, keşfederek ilerlediğine defalarca tanık olduk. Bugün insanlar çevrim içi olup artık sadece alışveriş yapmakla, öteki insanlarla tanışmakla, bankacılık işlemleri gerçekleştirmekle hatta işleri doğrudan çevrim içi kurup geliştirmekle yetinmiyor; anbean her ne yaparsa onu paylaşıyor. Okuyup dinlemenin, seyredip gözlemenin bütün adresleri, artık çevrim içi olarak veriliyor. İnternet; iş, iletişim, eğlence ve eğitim için ortak sahalar sunarak bütün ağırlığını her sürece her zaman dilimine ve her nesneye yaydı. Bu parçada internet ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?

A) Çok hızlı ve sürekli bir değişim geçirdiğine
B) Farklı amaçlarla kullanılabildiğine
C) Ne zaman ortaya çıktığına
D) Kültürel faaliyetlere olanak tanıdığına
E) Diğer haberleşme tekniklerini yok ettiğine
21)

Yeni iş modelleri, çalışma yöntemleri ve iletişim tekniklerinin değişmesi sosyolojik olarak önemli olayları doğurmaktadır (I) (ortaya çıkarmaktadır). Yapay zekâ işlemcilerinin endüstriyelleşmesi ile birlikte sosyal alanda değişim hızının birden artacağı, buna rağmen yeni gelen kuşakların bu hıza kolaylıkla adapte olabileceği (II) (kendilerini uyarlayabileceği) düşünülmektedir. Çünkü kuşakların analizi yapılmaya (III)(çözümlenmesine) çalışılırken genel olarak yaşanan büyük ve unutulmayacak olayların kuşaklar üzerindeki yansımaları (IV) (etkisi) dikkate alınır. Son yıllarda dünya; yapay zekâ, robot teknolojileri ve hizmet otomasyonlarında oldukça hızlı ve önemli gelişmelere sahne olmaktadır (yol açmaktadır).(V) Bu parçada numaralanmış sözlerden hangisinin anlamı parantez ( ) içinde verilen açıklamayla uyuşmamaktadır?

A) II
B) V
C) IV
D) I
E) III
22)

Mitokondrilerde aşağıdakilerden hangisinin oluşması beklenmez?

A) ATP
B) Oksijen
C) DNA
D) Karbondioksit
E) Protein
23)

Keçe, yünün ya da kılın su ve sabunla çiğnenip dö­vülerek liflerin birbirine kaynaştırılmasıyla elde edilen ve örtü, yaygı, çadır ya da giysi yapmada kullanılan bir tür kaba kumaştır. Keçenin geçmişi milattan önce­ ki yüzyıllara dayanmaktadır. Koyun ve keçinin olduğu her coğrafyada yapılan kazılarda keçe buluntularına rastlanmıştır. Bulunan eşyalara bakıldığında, göçer­lerde yaşamın her alanında keçenin kullanıldığı gö­rülür. Yündeki keçeleşme, dokuma ve giyim endüst­risinde, liflerin bir kusuru, bir sorun olarak görülmüş ve önlenmesi için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Oysa göçerler, yünün bu özelliğinden yararlanmış, üretimi oldukça zahmetli olan ve beceri gerektiren keçeyi üetirken üzerine yaptıkları motiflerle duygu ve düşüncelerini aktarmışlar ve bu ürünleri birer sanat yapıtına dönüştürmüşlerdir. Bu açıdan bakıldığında, keçenin, insanın elinde var olanı değerlendirmesi­nin, zor koşullarda bile var olmaya çalışmasının, bu varoluş sürecinde kendini ifade edebilmesinin, dolayısıyla sabrın ve emeğin bir simgesi olduğu söylenebilir. Yerleşik yaşamla birlikte değişen koşullarla kaybolmaya yüz tutan, günümüzde çeşitli etkinliklerle yeniden gündeme gelen keçe, bize bu değer­leri hatırlatması açısından da önemlidir.Dokuma ve giyim endüstrisinde seri üretim yaygınlaştıkça, pazarlar birbirini tekrarlayan ürünlerle doldu. Üreticiler bu sorunu el sanatlarının estetiğinden ve geleneksel üretim yöntemlerinden faydalanarak çözmeye çalışıyor. Üreticinin kendi kültüründen yola çıkarak özgün ürünler yaratma çabası içine girmesi açısından keçe iyi bir örnektir. Bu parçaya göre, aşağıdakilerden hangisi keçe­nin özelliklerinden biri değildir?

A) Üretiminde insan gücüne ihtiyaç duyulması
B) Çeşitli eşyaların yapımında kullanılması
C) Yün ve kıl liflerinin sıkıştırılmasıyla elde edilmesi
D) Geçmişten günümüze önemini koruması
E) Motiflerin belli anlamlar içermesi
24)

Aşağıdaki kurumlardan hangisi Osmanlı Devleti’nde yaygın eğitim hizmetlerine de önem verildiğinin kanıtı sayılabilir?

A) Sıbyan Mektebi
B) Hendeshane
C) Loncalar
D) Enderun
E) Medreseler
25)

Aralık 1872’de İstanbul Fatih'te, Sarıgüzel'de doğdu. Babası küçük yaşta tahsil için Arnavutluk'un İpek kazası Şuşisa köyünden İstanbul'a gelmiş Fatih Medresesi müderrislerinden Mehmet Tahir Efendi'dir. Annesi ise aslen Buharalı olup Tokat'a yerleşmiş bir aileden Emine Şerife Hanım'dır. Emir Buhari Mahalle Mektebinde ilköğrenimine başlayan Mehmet Akif burada iki yıl okuduktan sonra Fatih Muvakkithanesinin yanındaki ibtidai mektebine yazılır. Bu parçanın yazılış amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Bir eseri değerlendirmek
B) Bir kişiyi tanıtmak
C) Bir hatırayı paylaşmak
D) Bir fikri benimsetmek
E) Bir olayı anlatmak
26)

Bir çiftlikteki koyunların sayısı; tavukların sayısının yarısı, ördeklerin sayısının iki katıdır. Bu hayvanların ayak sayıları toplamı 108 olduğuna göre ördeklerin sayısı kaçtır?

A) 6
B) 7
C) 8
D) 9
E) 10
27)

Bir yüzücü denizdeki dalgalara karşı 30 sn de 240 m açılabiliyor. Dönüşte ise aynı mesafeyi 20 saniyede tamamlıyor. Buna göre, bu yüzücünün saniyedeki hızı kaç metredir?

A) 10
B) 6
C) 4
D) 12
E) 8
28)

I. padişahların tahtan indirilmesi, II. savaş kararı alınması, III. ıslahatlar yapılması Osmanlı Devlet’inde yukarıdakilerden hangileri içinde Şeyhülislamdan fetva istenmiştir?

A) I, II ve III
B) Yalnız II
C) Yalnız I
D) Yalnız III
E) I ve II
29)

Yazmak eylemi asla sadece yazmaktan ibaret değil. Yazma sürecinin (I) birçok yerinde durup yazdıklarınızı okursunuz,(II) hatta bazen başkalarının gözüyle okursunuz. Bu, dinamik bir süreç. Bazen içinizde bir düşünce bitiverir.(III) Bu düşünceler sizi yazmaya sevk eder. Bunlar sonraları hiç tanımadığınız insanların eline geçer.(IV) Onlar bunları evirip çevirir ve kendilerine göre anlamlandırırlar. Böyle olunca kitap çoğalır,(V) yaşamaya devam eder. Artık siz ondan çok uzaktasınızdır. Bu parçadaki numaralanmış sözcüklerden hangileri mecaz anlamlı değildir?

A) IV. ve V.
B) II. ve V.
C) I. ve II.
D) I. ve III.
E) III. ve IV.
30)

2019 yılında Uluslararası off-road yarışı düzenleyen ilimiz neresidir?

A) Van
B) İstanbul
C) Adana
D) Erzincan
E) Erzurum
31)

Magnezyum elementinin simgesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ca
B) Fe
C) Mg
D) Na
E) Cl
32)

Bir bilet sırasındaki Ali ve Hasan’ın durumları ile ilgili aşağıdaki bilgiler veriliyor. • Ali, Hasan'ın önünde ve aralarında en az 1 kişi vardır. • Ali’nin önündeki kişi sayısı ile Hasan’ın arkasındaki kişi sayısının toplamı, Ali ile Hasan arasındaki kişi sayısının iki katıdır. Buna göre, sırada en az kaç kişi vardır?

A) 5
B) 10
C) 12
D) 3
E) 4
33)

Atatürk Dönemi’nde Türkiye’nin üye olduğu uluslararası kuruluşlar arasında aşağıdakilerden hangisi bulunur?

A) Rapollo Antlaşması
B) Nyon Konferansı
C) Küçük Antant
D) Locarno Paktı
E) Racconigi Antlaşması
34)

Muğla'dan Ankara'ya gitmek için bir günlük araç kiralamayı düşünen Erhan'a araç kiralama şirketi iki seçenek sunuyor.Dizel olan A aracının günlük kirası 120 TL ve 100 km de ortalama 5,5 lt motorin tüketiyor. Benzinli olan B aracının ise günlük kirası 90 TL ve 100 km de ortalama 6 lt benzin tüketiyor. Erhan yaptığı hesaplama sonucunda B aracını daha ekonomik buluyor. Benzinin litre fiyatı 6 TL ve Muğla-Ankara arası yaklaşık 600 km olduğuna göre motorinin litre fiyatı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) 5,51
B) 5,38
C) 5,64
D) 5,48
E) 5,42
35)

İstiklal marşı ilk defa hangi anayasamızda yer almıştır?

A) 1982
B) 1928 Anayasa değişikliği
C) 1921 (Teşkilatı Esasiye)
D) 1961
E) 1924
36)

Türkiye’de heyelan olaylarının en yaygın olduğu mevsim ilkbahardır. Bu durumun temel sebebi aşağıdaki şıklardan hangisidir?

A) Yağış rejiminin düzenli olması
B) Bu mevsimde yağışların artması
C) Orografik yağışların yaygın olması
D) Kar erimelerinin başlaması
E) Killi toprak yapısının yaygın olması
37)

Türkiye’de son yıllarda küresel ısınmanın etkileri yaşanmaktadır. İklimde meydana gelecek uzun süreli değişiklik aşağıda verilenlerden hangisini etkilemez?

A) Tarım ürünlerini
B) Hidroelektrik potansiyelini
C) Bitki örtüsünü
D) Otlak hayvancılığını
E) Maden çeşidini
38)

Milli egemenlik ilkesi ilk kez hangi anayasamızda yer almıştır?

A) 1909 değişikliği ile Kanun-u Esasi’de
B) 1921 anayasasında
C) 1982 anayasasında
D) 1924 anayasasında
E) 1961 anayasasında
39)

Hava ortamında ilerleyen ses dalgası duvara çarpıyor. Buna göre, çarpma anından sonrası için, I. Yansıyan ses dalgalarının hız büyüklüğü çarpmadan önceki hız büyüklüğüne eşittir. II. Ses dalgasının bir kısmı duvara iletilir. III. Duvara iletilen ses dalgasının dalga boyu yansıyan ses dalgasının dalga boyundan büyüktür. yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III
40)

Su, hiç kuşku yok ki insanın en önemli hayat kaynağı... (I) Bu nedenle yerleşimler hep su kaynaklarının kıyısına kurulmuş . (II) ilk çağlardan bu yana yaşamsal öneme sahip su yolları, sarnıçlar, kemerler yapılmaya ve kullanılmaya başlamış . (III) Günümüzde Anadolu’nun birçok yerinde olduğu gibi Kilikya bölgesinde de görkemli su kemerlerine rastlanılıyor . (IV) Antik su yollarından biri de Mersin'in Erdemli ilçesi yakınlarında . (V) Limonlu Vadisi’nde akan Limonlu Deresinden başlayarak Kızkalesi’ne uzanan 15 kilometrelik muhteşem bir sistem yapılmış. Bu parçadaki numaralanmış noktalama işaretlerinden hangisinin kullanımı yanlıştır?

A) II
B) V
C) IV
D) III
E) I
41)

Türkiye’de yapılan aşağıdaki bölge sınıflandırmalarından hangisinin sınırlarının diğerlerine göre en uzun sürede değişeceği söylenebilir?

A) Türkiye’nin güney kıyılarındaki sık nüfuslu bölgeler
B) Türkiye’nin pamuk tarımı bölgeleri
C) Çatalca-Kocaeli Endüstri Bölgesi
D) Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi Bölgesi
E) Akdeniz Geçiş İklimi Bölgesi
42)

Osmanlı Devleti’nde; padişah tarafından seçilen üyeleri ömür boyu görevde kalan, üye sayısı Me­buslar Meclisi üye sayısının üçte birini aşmayan, çalışmalarını izleyiciler olmaksızın yürüten mec­lis aşağıdakilerden hangisidir?

A) Meclis-i Mebusan
B) Meclis-i Vala-yı Ahkam-ı Adliye
C) Meclis-i Ayan
D) Şüra-yı Devlet
E) Divan-ı Ahkam-ı Adliye
43)

(I) Tanzimat Dönemi’nden sonra sürekli roman yazan ve romanı her yönüyle ön plana çıkaran, içlerinde Namık Kemal ve Recaizade Mahmut Ekrem gibi isimler olmasına rağmen, sanatçımız azdır. (II) Bu dönemdeki sanatçılar daha çok siya­ setle ve düşünce sistemleriyle uğraşmış, bir kısmı da birer roman yazıp başka işlere yönelmişlerdir. (III) Mesela Samipaşazade Sezai, Nabizade Na­zım, Şemsettin Sami gibi yazarları bu kategoriye sokabiliriz. (IV) Bunların hemen hemen hepsi bi­rer romandan sonra dikkatlerini başka alanlara yönelttiklerinden Türk romanının bütün yükü Ah­met Mithat Efendi’ye kalmıştır. (V) Ahmet Mithat Efendi, yüze yakın öykü, roman ve tercüme roman yayımlamıştır. (VI) Zaten Ahmet Mithat’a da “yazı makinesi" denmesinin en büyük nedeni de budur. Bu parça iki paragrafa ayrılmak istense ikinci paragraf hangi cümleyle başlar?

A) V
B) II
C) VI
D) III
E) IV
Başka Sınava Geç