Aşağıdaki şıklardan hangisi farklılaştırılmış öğretim yaklaşımında kullanılan tekniklerden İstasyon tekniğinin özelliklerinden biri değildir?
Aşağıdaki farklılaştırılmış öğretim yaklaşımında kullanılan teknikler ve özellikleri eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
Farklılaştırılmış öğretim yaklaşımında kullanılan değerlendirme teknikleri öncesi-sırası-sonrası şeklinde 3’e ayrılmaktadır. Aşağıdaki şıklardan hangisi öğretim "öncesinde" kullanılan tekniklerden biridir?
Farklılaştırılmış öğretim yaklaşımında kullanılan değerlendirme teknikleri öncesi-sırası-sonrası şeklinde 3’e ayrılmaktadır.
Aşağıdaki şıklardan hangisi öğretim sırasında (sürecinde) kullanılan tekniklerden biridir?
Farklılaştırılmış öğretim yaklaşımında kullanılan değerlendirme teknikleri öncesi - sırası - sonrası şeklinde 3’e ayrılmaktadır. Aşağıdaki şıklardan hangisi öğretim sonrasında kullanılan tekniklerden biridir?
1- Köşe Kapmaca
2- Parmakla İşaretleme
3- Portfolyo
4- Evet - Hayır Kartları
5- Kutu Yapma
Yukarıdakilerden hangisi farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı değerlendirme tekniklerinden öğretim öncesinde kullanılan tekniklerdendir?
1-Simit Tekniği
2-Parmakla İşaretleme
3-Yumruk Yapma
4-Gerçekle Yüzleşme
5-Evet Hayır Kartları
Yukarıdakilerden hangisi farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı değerlendirme tekniklerinden öğretim sırasında (sürecinde) kullanılan tekniklerdendir?
1- Simit Tekniği
2- Konuşma Halkası
3- Evet - Hayır Kartları
4- Portfolyo
5- Yumruk Yapma
Yukarıdakilerden hangisi farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı değerlendirme tekniklerinden "öğretim sonrasında" kullanılan tekniklerdendir?
Tekniğin uygulanmasında ilk olarak sınıfın köşelerine üzerinde “neredeyse hiç”, “bazen”, “sıklıkla” ve “kesinlikle” ifadeleri yazan kartlar yerleştirilir. Öğrencilerden konu ile ilgili bilgisini ifade eden kartların bulunduğu alana gitmesi istenir. Öğrenci, konu hakkında ne bildiğini ve neden bu Kartın bulunduğu alanda olduğunu açıklar.
Yukarıda bahsedilen farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı değerlendirme tekniği aşağıdakilerden hangisidir?
Bu teknik bir öz değerlendirme tekniği olarak kullanılabilir. Öğrenciler, öğrenmelerini derecelendirmek için bir elinin parmaklarını kullanarak birden beşe kadar sıralar. Konuyu bilme derecesine göre öğrencinin parmak sayısını artırması istenir. Bu uygulama için ilk olarak öğrencinin “Bu konuyu ne derece iyi biliyorum?” sorusunu kendi kendine sorması istenir. Sonra parmak kaldırılır.
Yukarıda bahsedilen farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı değerlendirme tekniği aşağıdakilerden hangisidir?